Glas Javnosti

I OVO JE MOGUĆE: Znate li kako izgleda luksuzan stan u Japanu od samo 10 kvadrata?

Svet
Autor: Glas javnosti

Život u malom prostoru česta je pojava u Tokiju, u kojem živi gotovo 14 miliona ljudi, a pronaći dobro projektovane i minijaturne stanove u novogradnji prava je retkost. Baš su zato u Zemlji izlazećeg sunca u poslednje vreme izuzetno popularni stanovi Ququri.

Pre svega treba istaći da se ono što smatramo malim stanom u našerm regionu u Japanu smatra prostranim mestom za život. Japanski minijaturi stanovi znaju se prostirati na tek pet do deset kvadratnih metara, a opet obuhvatati sve potrebne stvari za normalan život.
Dobar primer za to su stanovi Ququri u Tokiju, koji su popularni među samcima u dvadesetim i tridesetim godinama života. Raspoređeni su u nekoliko različitih stambenih zgrada, a obično su smešteni uz prometne četvrti poput Shinjukua, Shibuye, Ebisua i Nakamegura.

Jedna od posebnosti tih stanova je i odvojena tuš-kabina od toaleta, pa ih mnogi nazivaju luksuznim smeštajem. Stan ima i priključak za mašinu za veš. Opremljen je pločom za kuvanje i sudoperom te pruža multifunkcionalni prostor koji možete pretvoriti u spavaću i dnevnu sobu, kancelariju ili mesto za opuštanje.
Mesečni najam u tim minijaturnim stanovima iznosi od 330 do 530 EUR, a internet je besplatan za sve, prenosi Y01S.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR