Glas Javnosti

I OVO JE MOGUĆE: Plutajući zdravstveni centar je novi orijentir Dubaija

Svet
Autor: Glas javnosti

Kalbod Studio dizajnirao je futuristički medicinski centar smešten u Dubaiju. Reč je o plutajućem kompleksu koji spaja najsavremenije tehnologije sa principima održivosti uz prilagođavanje društvenim i geografskim uslovima lokacije. Ovo ostrvo se zove Dubai Healthcare City i podeljeno je na pet slojeva. Ima svoj podvodni transportni sistem, a pored objekata u kojima se leče pacijenti predviđeni s

Kompleks ima oblik polumeseca, geometriju kultnog Burdž al Araba i verske elemente islamskog lunarnog meseca. Uz podvodni transport i električne automobile, ostrvo je stavljeno na raspolaganje pešacima.
Ima tri zone. U centru su neboderi sa milion kvadratnih metara. Bazu čine prostorije za edukaciju, a deo u obliku polumeseca predviđen je za izložbe, istraživanja, naučno-tehnološki park i biblioteku.

Zatim sledi 14 kula u kojima se nalaze bolnice, kao i 24 hotela smeštena simetrično na dva kraja ostrva. Svi objekti imaju terase sa obiljem vegetacije koja doprinosi zasenčenju prostorija i poboljšanju kvaliteta vazduha.
Objekti su povezani visećim stazama sa zelenilom koje omogućavaju šetnju duž ostrva na više nivoa uz divan pogled na Dubai i Persijski zaliv, prenosi B06S.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR