Glas Javnosti

I NJIMA ODZVONILO: Rusija zabranjuje korišćenje kriptovaluta

Svet
Autor: Glas javnosti

Centralna banka Rusije predložila je da se zabrani korišćenje i rudarenje kriptovaluta na teritoriji ove zemlje, kao i da se uvede zabrana ulaganja finansijskih organizacija u kriptovalute i srodne finansijske instrumente.

Status ruskog rublja koji nije rezervna valuta ne dozvoljava da se u Rusiji primeni meki pristup i ignoriše povećanje rizika. Po našem mišljenju, dodatne mere su odgovarajuće - navodi se u dokumentu banke, a prenosi Sputnjik.

Shodno tome Centralna banka je predložila da se promeni zakon.

- Uvesti zabranu organizacije rudarenja i rudarenje, organizaciju prometa kriptovaluta (kriptoberze, kriptomenjačnice P2P-platforme) na teritoriji Ruske Federacije i utvrditi odgovornost za kršenje ove zabrane - predložio je ruski regulator.


Takođe se predlaže da se zabrani korišćenje ruskih finansijskih posrednika i infrastrukture finansijskog tržišta za transakcije kriptovalutama, kao i da se uvede zabrana ulaganja finansijskih organizacija u kriptovalute i srodne finansijske instrumente.

Rusija je, podsećanja radi, legalizovala kriptovalute  2020. godine, ali je zabranila da se one koriste kao platežno sredstvo.

BONUS VIDEO: ĐOKOVIĆ GASI AUSTRALIJEN OPEN?

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR