Glas Javnosti

I dvojnica ANGELE MERKEL ide u penziju: Najviše se veselim što ću moći ponovo da nosim lak za nokte i velike minđuše (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Ursuli Vanecki (65) je velika želja da konačno upozna Angelu Merkel (67) i s njom razmeni savete o tome kako napraviti šlesku tortu od šljiva, prenosi Gardian.

"Sigurno znam da voli da pravi taj kolač, s prelivom od mrvica. Zamišljam nas kako sedimo u njenom vrtu, pijemo kafu i jedemo tortu – s hrskavim mrvicama – daleko od očiju javnosti."

Rekli su joj, kaže, “upućeni” da njena ideja i nije tako luda.

Merkel zna za Vanecki, koja ju je imitirala otkad je kancelarka, pa joj je čak poslala i potpisanu knjigu, što Vanecki smatra prećutnim odobravanjem njene nekonvencionalne uloge.

Njena javna prisutnost kao vodeće nemačke dvojnice Angele Merkel, u svemu, od satiričnih TV emisija i otvaranja supermarketa do privatnih venčanja i rođendanskih proslava, zaokupila ju je poslednjih 16 godina, iako to naziva svojim hobijem te je zadržala svoj dnevni posao pomoćnika poreskog savetnika.

Kad se Merkel (67) sledećeg meseca povuče sa mesta kancelarke Nemačke, 65-godišnja Vanecki planira to isto. 
- Najviše se veselim što ću moći ponovo da nosim lak za nokte i velike minđuše, nešto što Merkel nikada ne radi, našalila se. Njen drugi život započeo je gotovo slučajno, bez apsolutno ikakvog truda s njene strane, rekla je Wanecki u nedavnom online intervjuu iz svog skromnog trosobnog stana u Attendornu, u zapadnoj Nemačkoj.
- Kad je moj unuk bio jako mali, video je Angelu Merkel u TV vestima i rekao svojoj mami: To je baka.

 

Tada sam na venčanju nosila odelo boje marelice, nešto slično onome što je ona nosila – boja nam obema pristaje – a kasnije sam se odenula kao ona za odlazak na karneval. I tako je sve počelo, rekla je.
Uprkos tome što je od Merkel viša za glavu i ima veličinu cipela broj 40, u poređenju s Merkelinih 38, kao i duže, vitke noge, ona kaže da većina ljudi ne primećuje razliku, posebno ako Merkel nikada nisu videli uživo.

Ona ima agenta koji se bavi zahtevima za dvojnike koji je shvatio da potražnja stalno raste tokom godina, dosegnuvši svoj vrhunac u nedavnim, poslednjim mesecima četvrtog mandata Angele Merkel.

Vanecki je u oktobru učestvovala u igranom filmu, iako joj nije dopušteno da iznosi više u detalja u njemu. Takođe je glumila u brojnim filmovima britanske fotografkinje i filmske redateljke Alison Džekson koja se specijalizovala za scenarija u kojima se koriste dvojnici slavnih.
Jednom je čak dospela i na naslovnicu časopisa za homoseksualne žene, na kojoj je glumila Merkel u intimnom okruženju s drugom ženom. 
"Dolazim iz stroge katoličke porodice i nisam imala apsolutno nikakve veze s homoseksualnošću”, rekla je Vanecki.

- Ali nakon što mi se obratio časopis počela sam da radim domaći zadatak i shvatila koliko je to važna tema.” 
Ali nije bila spremna na reakciju koja je usledila. 
- Reakcija u celom svetu bila je izvanredna. Mislim da je to čak moglo da pomogne Merkelovoj da promeni mišljenje o homoseksualnim brakovima, rekla je.

- To je bio prvi put da sam se uplašila da će me zameniti sa njom, rekla je za za početak migrantske krize 2015. godine.

- I da budem iskrena, strah me nikada nije napustio. Uvek vodim računa, čak i u svom rodnom gradu, kada hodam ulicom da vidim ko je još u blizini. Ako mi neko priđe iza leđa, lako se uzbunim. U Berlinu, kada stojim na vrhu stepenica sa svojim koferom, uvek čekam da se raščisti pre nego što uhvatim ogradu i siđem dole, u slučaju da neko pokuša da me gurne, objasnila je.

Uskoro Vanecki planira da penzioniše Angelu Merkel. Ona voli krstarenje i još više da istražuje ​​svoju rodnu Poljsku. 
- Bilo mi je važno svih godina da ne izgubim suštinu Ursule Vanecki, prave mene, rekla je. 
- Nadam se da isto važi i za Angelu Merkel.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR