Glas Javnosti

Huti tvrde da su oborili još jedan američki dron (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Smrt Americi; Smrt Izraelu; Prokletstvo za Jevreje; Pobeda islama, poručuju Huti

Jemenski Huti saopštili su da su oborili još jednu američku bespilotnu letelicu, pošto su internetom već kružili snimci onoga što je izgledalo kao olupina drona MQ-9 "riper". Takođe, napadnut je i tanker u Crvenom moru koji je plovio pod zastavom Paname, preneo je Asošiejted pres.

Nova dva incidenta samo su nastavak akcija ove pobunjeničke grupe usmerenih na saveznike Izraela a zbog operacija koje ta zemlja sprovodi u Pojasu Gaze.


Portparol Huta brigadni general Jahja Sari saopštio je da su pobunjenici oborili "riper" raketom zemlja-vazduh, dok je za letelicu rekao da je izvodila neprijateljske akcije u jemenskoj provinciji Marib, koju drže saveznici jemenske prognane, međunarodno priznate vlade.

Huti su kasnije objavili snimke za koje tvrde da pokazuju lansiranje rakete zemlja-vazduh noću, zajedno sa snimkom noćnog osmatranja rakete koja pogađa dron vredan oko 30 miliona američkih dolara. Čovek, čiji je glas digitalno izmenjen da bi se sprečila identifikacija, skandirao je: "Bog je najveći; Smrt Americi; Smrt Izraelu; Prokletstvo za Jevreje; Pobeda islama."

Na snimku na mreži prikazana je olupina koja podseća na komade "ripera" na zemlji, kao i snimak te olupine u plamenu.

Vojska Sjedinjenih Država nije odgovorila na upit agencije o tvrdnji Huta, koji su i ranije obarali američke dronove oružjem sposobnim za napade na velikim visinama a koje su navodno dobili od svog saveznika Irana.

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR