Glas Javnosti

Hteo da zaštiti PLEME, UROĐENICI GA UBILI: Zaurlao pa iščupao strelu i PREMINUO posle 50 metara!

Svet
Autor: Glas javnosti

Službenik vlade Brazila i vodeći ekspert za amazonska plemena Rieli Franciscato (56) ubijen je strelom nakon što se približio plemenu koje je želeo da zaštititi.

Rieli Franciscato (56) proveo je celu karijeru kao službenik u državnoj agenciji za plemenske zajednice Funai, gde je radio na uspostavljanju rezervata koji bi zaštitili plemena koja nemaju dodira s spoljašnjim svetom.

Ove srede, kada se približio plemenskoj zajednici koja živi pored rezervata Uru Eu Wau Wau na granici s Bolivijom, pogođen je strelom.

- Zaurlao je, iščupao strelu iz prsa, potrčao 50 metara i beživotno pao - rekao je policajac koji je pratio ekspediciju u audio snimku objavljenom na društvenim mrežama.

Nevladina organizacija Kaninde, kojoj je Franciscato osamdesetih godina bio jedan od suosnivača, poručila je kako plemenske zajednice ne razlikuju prijatelje od neprijatelja u spoljnom svetu.

Njegova smrt dolazi u trenutku kada su indigene zajednice u Brazilu posebno ugrožene zbog ilegalnih drvoseča i rudara zlata koji su ohrabreni politikama desničarskog predsednika Brazila Žaira Bolsonara, čiji je cilj razvoj Amazonije i smanjenje rezervata.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR