Glas Javnosti

BALKANSKI TROJAC HARAO PO NEMAČKOJ! U jednoj pljački naišao je i vlasnik stana, onda je nastao haos

Svet
Autor: Glas javnosti

Nemačka policija uhapsila je troje državljana Hrvatske, starosti od 20 do 28 godina, zbog sumnje da su počinili više provala u toj zemlji.

Uhapšeni se terete za niz provala u stanove bogatih Nemaca, a uhapšeni su u subotu nakon još jedne provale u Dizeldorfu.

Kriminalistička policija u svom saopštenju navodi da je duže vreme pratila tragove koje je trojac ostavljao, a među kojim je bila i provala u stan jednog bogatog penzionera, 10. decembra. Dok su vršljali po njegovom stanu, vlasnik se pojavio, a provalnici su nasrnuli na njega i lakše ga povredili.

Jedan od osumnjičenih se istog trenutka zaleteo na vlasnika stana i srušio ga na pod, a druga dvojica su pokupili novac i nakit u stanu.

Šest dana ranije iz jednog stana su čak izneli i sef, što ih je i dovelo iza rešetaka. Naime, svedok je zapamtio registarske tablice vozila u čiji gepek su položili vredan plen.

Provalnici se sumnjiče da su od 20. novembra počinili najmanje četiri krivična dela, tri u Dizeldorfu i jedno u Dortmundu, za koje su kriminalisti prikupili dovoljno dokaza.

Policajci su ih na kraju uhvatili u akciji koja je izgledala poput akcionih filmova. Automobil registarskih oznaka koje je svedok zapamtio policajci su primetili u Gelsenkirhenu i to je bio početak kraja hrvatskog provalničkog trojca.

Policajci su ih okružili automobilima i krenuli u akciju hapšenja, a član bande koji je vozio, pokušao je da se izvuče iz klopke tako što je stisnuo gas do daske i zabio se u jedno policijsko vozilo. Srećom, nisu uspeli da pobegnu.

Osumnjičenima je određen pritvor.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR