Glas Javnosti

'HOROR SCENARIO' nije za šalu? Američki stručnjaci napravili PRIRUČNIK šta činiti ako dođe do ZOMBI APOKALIPSE

Svet
Autor: Glas javnosti

Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti je izneo jedan, može se reći kontrovezan, stav- da je zombi apokalipsa moguća. U skladu s tim objavljene su smernice ''kako se ponašati i šta nabaviti'' ako dođe do scenarija koji podrazumeva napad zombija.

Smernice agencije za takvu apokalipsu napisao je kontraadmiral Ali S. Han, koji je vodio Kancelariju za spremnost i reagovanje u javnom zdravlju Centra od 2010. Objavljen je pre skoro decenije, ali su ga mediji otkrili tek sada.

Prema uputstvu pod nazivom „Pripremljenost 101: Zombi apokalipsa“, najvažnije je sastaviti komplet za hitne slučajeve, koji između ostalog uključuje:

-vodu (1 galon po osobi dnevno)
-hranu, uglavnom nekvarljive namirnice koje čovek redovno jede;
-lekove;
-alat i pribor kao što su noževi, selotejp, radio na baterije;
-higijenski materijal (sapun, peškiri itd.);
-odeću za svakog člana porodice i ćebad
-važne dokumente kao što su vozačka dozvola i pasoš.
-pribor za prvu pomoć za lečenje posekotina i razderotina koje biste mogli dobiti tokom tornada ili uragana.

Ali S. Han, autor priručnika, primećuje da komplet za hitne slučajeve ne bi bio koristan samo tokom zombi apokalipse, već i u drugim teškim situacijama poput zemljotresa, poplava, tajfuna i pandemije.

Nakon sastavljanja kompleta za hitne slučajeve, piše dr Han, treba smisliti plan za hitne slučajeve - gde ići kada započne apokalipsa i koga treba obavestiti kada se zombiji pojave na vašim vratima.
Prema njegovom mišljenju, ne treba se plašiti ako se tako nešto dogodi, jer je Centar spreman za izazov. Prvo, savezna agencija bi pružila „tehničku pomoć“ gradovima, državama i međunarodnim partnerima koji se bave „napadom zombija“.

Tada bi, napisao je on, Centar započeo istragu kako bi utvrdio izvor zaraze, naučio kako se infekcija prenosi, kako prekinuti ciklus prenosa, kao i kako lečiti ljude  koji su postali zombiji.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR