Glas Javnosti

HOROR! Dron nigerijske vojske greškom UBIO 85 CIVILA!

Svet
Autor: Glas javnosti

Najmanje 85 civila slučajno je ubijeno u napadu dronom nigerijske vojske u selu u severozapadnoj državi Kaduna, potvrdili su zvaničnici za vanredne situacije.

 Predsednik Bola Ahmed Tinubu naredio je danas istragu nakon što je vojska priznala da je jedan od njenih dronova slučajno pogodio selo Tudun Biri u nedelju dok su stanovnici prisustvovali muslimanskom festivalu. Vojska nije dala nikakve podatke o žrtvama, ali lokalni stanovnici kažu da je ubijeno 85 ljudi, među kojima su mnoge žene i deca.


„Severozapadna zonska kancelarija dobila je informaciju od lokalnih vlasti da je do sada sahranjeno 85 leševa, dok je potraga još u toku“, saopštila je Nacionalna agencija za vanredne situacije (NEMA).

 Agencija je dodala da se još 66 ljudi nalazi na bolničkom lečenju, a zvaničnici hitne pomoći pregovaraju sa liderima zajednice da smire tenzije.


„Predsednik Tinubu opisuje incident kao veoma nesrećan, uznemirujući i bolan, izražavajući ogorčenje i tugu zbog tragičnog gubitka života u Nigeriji“, navodi se u saopštenju predsedništva.

Oružane snage Nigerije često se oslanjaju na vazdušne napade u borbi protiv takozvanih banditskih milicija na severozapadu i severoistoku zemlje, gde se džihadisti bore više od decenije

Glas javnosti/I01H 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR