Glas Javnosti

Hoćete pare za zaposlene? Prvo prodajte ferarije i mercedese

Svet
Autor: Glas javnosti

Bugarski premijer Bojko Borisov ponovo je predložio biznismenima da prodaju svoje skupe automobile pre nego što zatraže od države novac za spasavanje zaposlenih.


- Često mi upućuju kritike da sam nekoga uvredio. Nikoga nisam uvredio. Reći ću samo da trenutno u ’bednoj Bugarskoj‘ postoji tri ’bugatija‘, 241 ’bentli‘, 123 ’ferarija‘, 54 ’majbaha‘, 22 ’meklarena‘, 87 ’lamborginija‘, 311 ’maseratija‘, za broj ’rols-rojs‘ automobila nisam siguran, ali mi se čini da smo prvi u Evropi. Imamo i 280 ’hamera‘, 4000 ’jaguara‘ i oko 5.000 ’poršea -  nabrojao je Borisov automobile iz dokumenata koje je dobio od policije.

On je dodao da je pokušao da zaštiti zaposlene predlogom da se broj automobila smanji.

- Kada sam rekao da predstavnici nekih privrednih sektora treba da smanje broj ’rols-rojsa‘ kako bi sačuvali zaposlene, čime sam ih tačno uvredio? Oni tvrde da sam ih doslovno uvredio. Pokušavao sam da zaštitim zaposlene-istakao je premijer.

Krajem marta premijer je već kritikovao preduzetnike, pozivajući ih da prodaju svoje skupocene automobile. 

- Prodajte jedan od svojih ’mercedesa‘ ili ’majbaha‘ – odmah ćete platiti za prvi mesec. Nema automobila jeftinijih od 200.000 evra - rekao je premijer.

Podsećanja radi, najpre je podrška poslovnom sektoru došla od bugarskog predsednika Rumena Radeva.

Prošle nedelje je Narodna skupština Bugarske usvojila rebalans budžeta, kojim je predviđena mogućnost povećavanja državnog duga od 2,2 milijarde leva (oko 1,13 milijardi evra) do 10 milijardi leva (oko 5,13 milijardi evra).

Deo sredstava – 700 miliona leva (oko 359 miliona evra) upućen je Bugarskoj banci za razvoj za podršku fizičkih lica i preduzeća. Očekuje se da će deficit budžeta krajem godine iznositi 3.5 milijardi leva (oko 1.795 milijardi evra).

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR