Glas Javnosti

HLADAN TUŠ ZA AMERIKANCE! Fokusirajte se na ljudska prava u svojoj zemlji

Svet
Autor: Glas javnosti

Zvanična Ankara saopštila je danas da „potpuno odbacuje“ navode o Turskoj, iznete u izveštaju Stejt departmenta o ljudskim pravima za 2021. godinu.

 Oni su poručili Vašingtonu da se fokusira na stanje ljudskih prava u SAD, javlja Anadolija.

„Neosnovane optužbe o našoj zemlji u izveštaju o ljudskim pravima za 2021, koji je objavio Stejt department 12. aprila, smatramo žalosnim i u potpunosti ih odbacujemo“, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Turske.

U saopštenju se izražava žaljenje što SAD još nisu priznale i prihvatile borbu Turske protiv svih oblika terorizma, „posebno protiv PKK/YPG, FETO, ISIS i DHKP-C“.

Naglašena je puna volja Turske za zaštitom i razvojem ljudskih prava u kontekstu prethodnih izveštaja.

„Naša saradnja sa međunarodnim mehanizmima za ljudska prava, Strategija reforme pravosuda za 2019. i Akcioni plan za ljudska prava 2021. samo su neki od konkretnih pokazatelja te volje“, navodi tursko ministarstvo.

Ankara poručuje Vašingtonu da se foksira na stanje ljudskih prava u SAD.

„Pozivamo ih da pogledaju stanje ljudskih prava u svojoj zemlji i da prekinu partnerstvo sa ograncima terorističkih organizacija pod izgovorom borbe protiv terorizma. Turska će odlučno nastaviti napore da zaštiti i unapredi prava svojih građana i miliona ljudi koje je prihvatila“, zakljucuje se u saopštenju,prenela je Krstarica.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR