Glas Javnosti

HITNE MERE: Tramp ispratio vojni brod-bolnicu na put u Njujork

Svet
Autor: Glas javnosti

Američki predsednik naglasio da federalne vlasti imaju odgovor na epidemiju korona virusa

Američki predsednik Donald Tramp danas je ispratio vojni brod-bolnicu na put u Njujork kako bi naglasio da federalne vlasti imaju odgovor na epidemiju korona virusa.

Vojni brod "Komfort", kapaciteta preko hiljadu bolničkih ležajeva, bio je na redovnom remontu kada je stigla naredba da se hitno osposobi da bi se pružila pomoć obolelima u Njujorku, epicentru epidemije u SAD.

Tramp je rekao da njegov put u vojnu luku u Norfolku nije neophodan, ali da je odlučio da krene iz zahvalnosti prema vojnom remontnom timu i zdravstvenim radnicima koji su radili na servisiranju broda "Komfort" i završili ga više od nedelju dana pre utvrđenog roka.

"Neću se grliti i rukovati s ljudima, ali ću uputiti jasnu poruku zahvalnosti", rekao je Tramp.

Brod "Komfort" nekada je služio kao naftni tanker, potom je preuređen u ploveći urgentni traumatološki centar za američke vojnike ranjene tokom borbenih dejstava, ali će tokom nove misije u Njujorku biti civilna bolnica.

Ovaj brod star skoro ceo vek ima 1.100 medicinskih radnika, 12 operacionih sala, odeljenja radiologije i intenzivne nege, skener, laboratoriju i apoteku i u prošlosti je bio operativan u situacijama sličnim sadašnjoj jedino za vreme Prvog svetskog rata i tokom pandemije španske groznice posle njega.

(Izvor: Novosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR