Glas Javnosti

HIT! ŽENA ZASPALA ZA VOLANOM, NJEN TESLA JURIO AUTO-PUTEM: Počeli smo da trubimo kako bismo joj privukli pažnju! (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti/Telegraf

Vozačica Tesle spavala je za volanom dok se automobil kretao na auto-putu u Južnoj Kaliforniji, u SAD-u, a sve je snimio drugi vozač.

Video je snimljen na auto-putu 15 u blizini grada Temecula. Kiki Dolas i njen partner vozili su se kući u Las Vegas kada su ugledali vozačicu u traci do kako – spava, prenosi KTLA5.

"Moj se partner spremao promeniti traku. Mislim da ona spava, odmah sam pogledala. Auto je stvarno projurio ispred nas", rekla je i dodala kako su sustigli Teslu i bezuspešno pokušali privući pažnju vozačice.

Pošto je pratila automobil 15 minuta dok je trubila, na kraju je nazvala hitnu da prijavi incident.

"Imala je sunčane naočare. Bila je pogrbljena. Počeli smo da trubimo kako bismo joj privukli pažnju jer je možda bio u pitanju zdravstveni problem ili nešto slično. Zaista nisam bila sigurna. Nismo mogli privući njenu pažnju, saobraćaj je bio sve gušći i gušći pa smo zvali hitnu", ispričala je.

Ovaj incident nije prvi koji je uhvaćen kamerom. Godine 2019. vozač koji je naizgled duboko spavao uočen je na auto-putu 5 u Santa Klariti.

"To je protivzakonito i vozači moraju shvatiti da moraju biti budni, svesni i trezni kako bi mogli preuzeti kontrolu nad vozilom", objasnio je policajac Majk Lasig iz Temekule.

Tesla se trenutno suočava s višestrukim istragama američke Nacionalne uprave za bezbednost u saobraćaju zbog problema s autopilotom i samostalnom vožnjom.

Tesla se na svojoj veb stranici ograđuje te navodi da se automobili ne mogu u potpunosti sami voziti.

Tesle koje koriste "Full Self-Driving" mogu se kretati putevima u mnogim slučajevima, ali stručnjaci kažu da sistem može pogriješiti, što čak priznaje i izvršni direktor Ilon Mask.

"Ne kažemo da je sasvim spreman da vozi bez ikoga za volanom", rekao je Mask u oktobru prošle godine.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR