Glas Javnosti

HAŠKI SUD I NATO?! TRLJAMO OČI I NE VERUJEMO: Ovo su kandidati za Nobelovu nagradu za mir

Svet
Autor: Glas javnosti

Britanski novinar i prirodnjak Dejvid Atenboro, Svetska zdravstvena organizacija i beloruska opozicionarka Svetlana Tihanovska su među nominovanima za ovogodišnju Nobelovu nagradu za mir.

Među kandidatima za ovo priznanje su i Greta Tunberg, papa Franja, vlada nacionalnog jedinstva Mjanmara koju su formirali protivnici prošlogodišnjeg puča i ministar spoljnih poslova Tuvalua Sajmon Kofe, navodi se u saopštenju norveških poslanika, a prenosi Sputnjik.

Pored toga, nominovani za ovogodišnju Nobelovu nagradu za mir su i NATO, Međunarodni krivični sud u Hagu, Aleksej Navaljni, Vikiliks i Čelsi Mening, ,humanitarna organizacija CARE, iranski aktivista za ljudska prava Masih Alinedžad i Arktički savet koji je međuvladin forum za saradnju arktičkih zemalja.

Pravo da predloži kandidate ima više hiljada ljudi širom planete, od članova parlamenta do bivših dobitnika. Međutim, Norveški komitet za Nobelovu nagradu, koji odlučuje o tome ko će dobiti nagradu, ne komentariše nominacije, čuvajući već 50 godina u tajnosti imena predlagača i onih koji nisu uspeli da se nominuju.

ŽIVOTNA DRAMA DRAGANE LOVČEVIĆ: BITKA SA ĆERKOM SUDIJOM DO POSLEDNJEG DAHA

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR