Glas Javnosti

HARI I MEGAN ĆERKI ĆE DATI BAKINO I PRABAKINO IME: Kako će kraljica podneti DAJANINO IME uz svoje?

Svet
Autor: Glas javnosti

Novi član britanske kraljevske porodice je stigao! Princ Hari i Megan Markl dobili su drugo dete, devojčicu Lilibet. Devojčica, čije je srednje ime Dijana, rođena je u petak uveče, a na rođenju je imala tri kilograma i 487 grama.

Princ Hari i Megan Markl dobili su drugo dete, devojčicu Lilibet. Devojčica, čije je srednje ime Dijana, rođena je u petak uveče, a na rođenju je imala tri kilograma i 487 grama.

Devojčica je dobila ime u čast svoje prabake kraljice Elizabete, koja je imala ovaj nadimak kada je bila mala. Ime Lilibet izmislila je kraljica Elizabeta, a koristile su je njena mlađa sestra Margaret i njihovi roditelji. Njihov otac kralj Džordž VI je jednom rekao: „Lilibet je moj ponos. Margaret je moja radost".

Njeno drugo ime, Dajana, dobila je u čast njene bake i Harijeve majke, princeze Dajane.

Iako su mnogi podrazumevali da u Hari i Megan obavestili kraljicu da će njeno praunuče dobiti ime u njenu čast, čini se da je Bakingemska palata zatečena izborom imena, pa je portparol kraljevske porodice tek sat i po vremena nakon vesti da se Megan porodila, izdao saopštenje u kome im čestitaju na prinovi.

Zvaničnici Bakingmeske palate navodno nisu znali da se beba rodila, sve dok se vest nije pojavila vest na društvenim mrežama.

youtube

-Kraljica, princ od Velsa i vojvotkinja od Kornvela i vojvoda i vojvotkinja od Kembridža su oduševljeni vestima o rođenju ćerke vojvode i vojvotkinje od Saseksa, pisalo je u saopštenju. 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR