Glas Javnosti

HAOS U PARIZU! Brutalan napad minobacačima i Molotovljevim koktelima na policijsku patrolu koja je jedva izvukla živu glavu

Svet
Autor: Glas javnosti

Nezadovoljni građani izražavaju svoje nezadovoljstvo tako što napadaju policiju iako je ona zadužena za mir među građanima.

U ovom slučaju naoružani vatrometnim minobacačima i Molotovljevim koktelima, pojedinci su gađali policijski automobil u kvartu Tarterets u Corbeil-Essonnes-u (Essonne) u pariskom regionu, koji je već pogođen nekoliko noći unazad, prenosi RT  France. Na meti pedesetak maskiranih pojedinaca bilo je policijsko vozilo u kvartu Tarteres u Corbeil-Essonnes, poprištu urbanog nasilja koje je trajalo nekoliko dana. Napadi su se dogodili 8. septembra u kasnim popodnevnim satima, piše portal Svi Srbi u Parizu.

Sindikat Alliance Police Nationale 91 na svojoj Facebook stranici potvrđuje da su policijski službenici žrtve ovog napada, pripadnici Specijalizovane terenske brigade (BST).

- Policijski kombi je upravo napalo pedesetak osoba koji su koristile Molotovljeve koktele i razne projektile”, napisao je sindikat u komentaru na video zapisu koji prikazuje napad. “Pušite ga!”, Možemo čuti u videu. Pojedini francuski mediji danas prenose da je jedan od napadača u jednom trenutku uperio vatreno oružje prema policijskom auotmobilu koji se povlačio.

"Novi Viri Chatillon izbegnut je za malo", pišu na Tvitteru sindikalni službenici i policijski komesari aludirajući na događaj od pre nekoliko godina kada je zapaljena jedna policijska patrola, a policajci se borili za život.

Prema informacijama iz Le Parisiena, slike hapšenja majke objavljene na društvenoj mreži Snapchat zapalile su fitilj 2. septembra. Ona se umešala da prekine hapšenje jednog od svoje dece koje je divljalo motociklom: tada je policija upotrebila suzavac protiv nje.

Takođe prema Le Parisien-u, policijski službenici ovog sektora pokušali su da pregovaraju sa stanovnicima 6. septembra, ali sa slabim efektom, jer se nasilje nastavilo kasnije uveče. Vozilo posade odreda za borbu protiv kriminala koje je stajalo nedaleko od mesta sastanka bilo je na meti “mlaza Molotovljevog koktela i projektila” nekoliko minuta nakon odlaska policijskih pregovarača.

Komesar Evry-a, Patrick Visser-Bourdon, ipak se izvinio majci porodice: ,,Izvinjavam se zbog nevolje koja je nanesena gospođi “. Vidno nedovoljan gest za smanjenje napetosti…

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR