Glas Javnosti

HAOS U EKVADORU: Zatvorenici u šest zatvora oslobodili taoce, među kojima 50 čuvara i sedam policajaca

Svet
Autor: Glas javnosti

Zatvorenici u šest zatvora u Ekvadoru oslobodili su 50 čuvara i sedam policajaca koje su držali kao taoce, saopštila je ekvadorska zatvorska služba (SNAI).

Prema saopštenju SNAI, 57 oslobođenih talaca je trenutno „na medicinskom pregledu“, ali se veruje da je njihovo zdravstveno stanje dobro.

Vlasti su saopštile da su ove otmice koordinirale kriminalne bande nezadovoljne policijskim akcijama koje su sprovedene s ciljem da se obuzda njihova moć.

Kriminalne organizacije su okrivljene i za incidente sa dva automobila-bombe koji su eksplodirali u četvrtak uveče u blizini policijskih zgrada u Kitu, prestonici Ekvadora.

Eksplozije tokom noći, jedna u zgradi koju je ranije koristio SNAI, a druga koju još koristi agencija, izazvale su spoljnu štetu na drugom objektu i dovele do 10 hapšenja, prenosi Rojters.

Šest osumnjičenih, pet državljana Ekvadora i jedan Kolumbijac, uhapšeno je zbog prvog napada, a četvorica su uhapšeni zbog druge eksplozije, saopštile su vlasti u petak. Povređenih u incidentima nije bilo.

Stotine policajaca i vojnika izvršilo je u sredu pretres u zatvoru Kotopaksi u Latakungi, oko 88 kilometara južno od Kita, u okviru napora da se spreči dalje nasilje,a vlasti veruju da su ovi incidenti osveta zbog policijske akcije.

Glas javnosti/T01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR