Glas Javnosti

HAOS U DABLINU NAKON RANJAVANJA DECE: Izbili nasilni neredi, demonstranti napali policajace (VIDEO,FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Nekoliko policajaca napadnuto je sinoć tokom nasilnih protesta koji su izbili u Dablinu nakon napada nožem kod jedne škole, u kojem je povređeno troje dece.

Najmanje pet osoba, uključujući troje dece, povređeno je u napadu nožem u blizini škole u ​​centru Dablina u četvrtak koji je izazvao nerede u centru grada, a policija još nije isključila bilo kakav motiv, uključujući i povezanost sa terorizmom.


Javni prevoz je obustavljen nakon sukoba policije i antiimigrantskih demonstranata.



Dvospratni autobus izgoreo je do temelja ispred statue Danijela OKonela na čelu ulice, a prozori su razbijeni na obližnjem hotelu Holidej In i restoranu Mekdonalds. Opljačkana je prodavnica Futloker.

Zapljen je policijski automobil.



Ovakvi neredi su gotovo bez presedana u Dablinu. Nema krajnje desnih partija ili političara izabranih u parlament, ali su mali antiimigrantski protesti porasli u poslednjih godinu dana. Vlada razmatra bezbednost oko parlamenta nakon što je nedavni protest zarobio poslanike unutra.


Neki učesnici protesta sukobili su se sa policijom, a kako se navodi, nekoliko policajaca je povređeno. Neki su gađali i policajce flašama,  i dodaje se da je masa uzvikivala antiimigrantske parole.



Nakon jučerašnjeg napada na školu, policija je privela osumnjičenog muškarca, koji još nije identifikovan, ali antiimigrantske grupe koje su se okupile na mestu napada na Parnel skveru u Dablinu tvrde da se radi o strancu. Prema izveštajima napadač je Alžirac.



Osumnjičeni je priveden i zbrinut na licu mesta zbog povreda za koje se veruje da je sam sebi naneo povrede.


Napad se dogodio nešto posle 13.00 po lokalnom vremenu u blizini trga Parnel, a povređeni su hospitalizovani u različitim bolnicama širom grada. Policija je saopštila da su petogodišnja devojčica, žena i muškarac teško povređeni. Petogodišnji dečak i šestogodišnja devojčica su zbrinuti sa lakšim povredama.

Dečak je otpušten iz bolnice.

Glas javnosti 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR