Glas Javnosti

HAOS U BRITANIJI NE JENJAVA: Redovi za gorivo nepregledni, KRIZA U PUNOM JEKU! (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Veliku Britaniju zahvatila je groznica nestašice goriva, a nemili događaji u redovima za benzin ređaju se iz dana u dan.

Ogromni redovi stvaraju se u svim ostrvskim gradovima na prilazima pumpama.

Fotografije i snimci koji nam stižu ovih dana iz Britanije, svakako podsećaju na ne tako daleku prošlost i krizu sa gorivom koja je devedesetih godina bila svakodnevni prizor na ulicama naših gradova.

Ipak, vlada u Londonu je preko ministra za životnu sredinu George Eusrtice potvrdila da još uvek ne namerava da angažuje vojsku da vrši isporuke goriva do benzinskih pumpi.

Naftne kompanije su saopštile da nemaju dovoljno šofera, što je stvorilo probleme u transportu od rafinerija do pumpnih stanica, a gigant British Petroleum je juče saopštio da je skoro jedna trećina BP pumpi u Britaniji ostala bez dve glavne vrste goriva zbog panične kupovine vozača.

Britanska vlada je odlučila da suspenduje zakone o zaštiti konkurencije i da dozvoli kompanijama da rade udruženo kako bi se ublažila nestašica, a ministar Eustice je izjavio da je potrebno poboljšati uslove za vozače kamiona na duge relacije.

(Glas javnosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR