Glas Javnosti

HAOS NA PROTESTIMA U HAGU: Demonstranti bacali kamenje na policiju, korišćeni vodeni topovi (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Žestok sukob interventne policije i demonstranata dogodio se u subotu uveče u Hagu na protestu zbog najnovijih korona mera.

Na snimcima i fotografijama mogu su se videti demonstranti kako bacaju kamenje na policiju u Hagu.

Ovo se desilo nakon što je policija ispalila hice upozorenja na demonstrante prethodne noći u Roterdamu, prenosi BBC. Pet policajaca je povređeno, a sedmoro je ljudi uhapšeno.

Do sukoba interventne policije i demonstranata došlo je u Hagu, gde se policija služila vodenim topovima za rasterivanje mase.

Manjih sukoba bilo je u gradu Urku i u gradovima u pokrajini Limburg gde su ljuti navijači prekinuli dve fudbalske utakmice koje su se zbog korone igrale bez publike.

Nasilja je ipak bilo znatno manje nego prethodne večeri kad je u "orgiji nasilja", kako je to nazvao roterdamski gradonačelnik, vatrenim oružjem ranjeno troje ljudi, a 51 je osoba uhapšena.

Holandija je prošle nedelje postala prva zapadnoevropska zemlja koja je uvela parcijalni lokdaun ove jeseni zbog porasta zaraženih koronavirusom.

Mere će biti na snazi najmanje tri nedelje, a planiraju se i nove poput ograničavanja ulaska ua nevakcinisane na neke lokacije, piše Index.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR