Glas Javnosti

Хаг крио да је генерал Младић имао мождани удар

Svet
Autor: Glas Javnosti / novosti.rs

"Ратко Младић је лоше, али страхујемо да је сада можда још и горе"

Породица је забринута да се стварно здравствено стање Ратка Младића и даље прикрива. Оно је лоше, али страхујемо да је сада можда још и горе. На такве сумње нас упућује податак да у Хагу и даље од нас крију његову здравствену документацију.

Ово, за "Новости", каже Дарко Младић, син генерала Ратка Младића, коментаришући најновије информације да генерал осим са високим притискм, срцем и можданим ударима има проблема и са спознајним капацитетима, анемијом и дебелим цревом, због чега мора на операцију.

- И сада када су му дали документацију са прегледа и претрага рађених у јануару и децембру, опет му нису дали све извештаје и снимке - каже Дарко.

- Недостају извештаји лекара везани за колоноскопију и биопсију и снимци које су му тад радили. Они морају да дају сва та документа. Власник тих докумената је Ратко, а не они.

Дарко каже да су приликом посета оцу од њега сазнали да га воде на медицинска испитивања, али нико им није говорио шта је проблем, нити давао документацију када су је тражили. Због тога верују и да недавна лажна информација о његовој смрти није случајно пласирана.

- Сада су први пут споменули да је Ратко крајем 2018. године имао мождани удар и да су му умањене когнитивне способности. То крију од нас више од годину дана - каже Дарко.

- Медицински експерти из Србије који су га прегледали још раније су указивали да му је умањена спознајна способност, али је суд тада одбацио све те извештаје. Сад је питање до ког степена су оне умањене и да ли Ратко може даље да на адекватан начин учествује у процесу. Он мора да буде способан да би му се могло судити.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR