Glas Javnosti

GRENEL SE PODSMEVAO DAČIĆU: Smešna je izjava ministra spoljnih poslova Srbije koji je izgleda moćniji od predsednika

Svet
Autor: Glas javnosti

 Ričard Grenel, specijalni izaslanik predsednika SAD, se uključio u raspravu na Tviteru u kojoj se govorilo o potezu srpskih vlasti, tačnije o tome da Srbija navodno koleba kada je reč o premeštanju ambasade u Jerusalim, što je dogovoreno u okviru sporazuma u Beloj kući.

"Smejem se naglas", između ostalog prokomentarisao je Ričard Grenel, specijalni izaslanik predsednika SAD Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine, učestvujući u prepisci na Tviteru u kojoj se pominje i srpski šef diplomatije Ivica Dačić, i njegovo viđenje situacije u vezi sa premeštanjem srpske ambasade iz Tel Aviva u Jerusalim.

Tačnije, smešnim je ocenio pozivanje pojedinih novinara na izjavu koju je dao ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, koji je rekao da će se o premeštanju ambasade "tek razgovarati".

- Da li će do toga doći i kada će to biti, čuli ste i predsednika Vučića, koji je rekao da će i ovi naši postupci zavisiti od naših odnosa sa Izraelom i razvoja naše saradnje. Tako da o tome će se tek razgovarati - rekao je Dačić.

Grenel je na komentare novinara koji su se pozivali na Dačićevu izjavu odgovorio sa "LOL", što u prevodu podrugljivo znači "smejem se naglas".

- Reći da se srpska vlada "vraća unazad" nakon izjave ministra spoljnih posova. LOL - napisao je Grenel.

Nakon Dačićeve izjave o premeštanju ambasade Srbije u Izraelu iz Tel Aviva u Jerusalim, u stranim medijima počelo je da se piše o odstupanju Srbije od dogovorenog u Vašingtonu i najavi ministra spoljnih poslova da će ova odluka "zavisiti od niza faktora". O tome je, između ostalih, izvestila i agencija AP.

Pozivajući se na ovaj tekst, novinar portala "Politiko" Danijel Lipman, koji piše o događajima iz Bele kuće i Vašingtona, uputio je kritiku na račun Grenela na Tviteru.

On je naveo da izgleda da je jedan od ključnih elemenata sporazuma iz Vašingtona, kome je kumovao Grenel, a koji se odnosi na premeštanje srpske ambasade do jula u Jerusalim, možda prenaglašen, uz opasku da "srpska vlada vraća deo onoga sa čim se složila".

Raspravu u koju će se uključiti i sam Grenel pokrenuo je jedan od odgovora na Lipmanov tvit koji se ticao odnosa snaga na srpskoj političkoj sceni, ali i Dačićevog samopouzdanja.

- Reporter "Politika" smatra da je uvek samopouzdani ministar spoljnih poslova Srbije moćniji od predsednika Vučića - bio je komentar jednog od korisnika na Lipmanov tvit.

Ubrzo je stigao i odgovor specijalnog izaslanika Donalda Trampa, koga je ova Tviter polemika, ali i pozivanje na ono što je Dačić rekao nasmejalo, sudeći bar prema njegovom komentaru.

(Glas javnosti/Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR