Glas Javnosti

Grčki premijer na sastanku sa Netanijahuom izrazio podršku Izraelu

Svet
Autor: Glas javnosti

Micotakis je danas stigao u Izrael, u posetu koja nije bila najavljena.

Grčki premijer Kirijakos Micotakis danas je na sastanku sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom izrazio podršku Izraelu i njegovom pravu na samoodbranu od napada Hamasa, izrazivši nadu da u sukobima neće biti velikih ljudskih žrtava, prenela je pres služba grčkog premijera.

Micotakis je danas stigao u Izrael, u posetu koja nije bila najavljena.

"Tokom sastanka, (grčki) premijer je izrazio svoje ogorčenje zbog Hamasovih terorističkih napada na Izrael. Micotakis je istakao pravo Izraela na samoodbranu u skladu sa međunarodnim pravom. Ponovo je potvrdio potrebu da se zaštite civili, oslobode Izraelci koje Hamas drži kao taoce i izbegne humanitarna kriza", navodi se u saopštenju iz kabineta grčkog premijera.


Kako je saopšteno, Netanijahu je zahvalio Micotakisu što je stao na stranu Izraela.

"Cenim vašu solidarnost, solidarnost vlade i grčkog naroda u ovom mračnom času. Ovo je bitka civilizacije protiv varvarstva. Mi smo na strani civilizacije i svi se moramo ujediniti protiv Hamasa, koji je Islamska država", rekao je Netanijahu.

Micotakis je istakao da je došao "ne samo kao saveznik, već i kao pravi prijatelj".

"Ono što se dogodilo je zaista strašno. Grčka je od prvog trenutka branila i podržavala pravo Izraela na samoodbranu u skladu sa međunarodnim pravom. Napravili smo vrlo jasnu razliku između Hamasa i palestinskog naroda", rekao je grčki premijer.

On je izrazio nadu da ovo što se dešava neće dovesti do velikih ljudskih gubitaka.

"Nastavićemo da vas podržavamo i nadamo se da sve što se dešava treba da se desi bez velikih gubitaka života. Možete računati na našu podršku, na našu pomoć", naglasio je Micotakis.


Glas javnosti/T01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR