Glas Javnosti

Grčki brod napadnut projektilom u Crvenom moru (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Huti nekoliko nedelja sprovode blokadu izraelskih luka i brodova

Još jedan teretni brod je bio na meti i pogođen projektilom u blizini obale Jemena. Brod za rasuti teret MT Zografia u grčkom vlasništvu s 24 člana posade plovio je bez tereta iz Vijetnama za Izrael, rekli su izvori grčkog ministarstva pomorstva.


Brod je pogođen projektilom kod Jemena dok je plovio prema severu kroz Crveno more, rekli su izvori, dodajući da niko nije povređen.

Britanska pomorska kompanija za zaštitu Ambrey upozorila je u utorak u savetodavnoj belešci da je grčki brod za rasuti teret koji plovi pod zastavom Malte navodno bio gađan i pogođen projektilom. Agencija Kraljevske mornarice UK Maritime Trade Operations (UKMTO), koja pruža bezbednosne informacije trgovačkom brodarstvu, takođe je rekla da je primila izveštaj o "incidentu" 100 nautičkih milja severozapadno od jemenske luke Saleef.


Huti već nekoliko nedelja sprovode blokadu izraelskih luka i brodova.

Nakon što su SAD i Velika Britanija prošle nedelje pokrenuli vazdušne napade na grupu u Jemenu, vođstvo Huta je reklo da će se brodovi iz te dve zemlje takođe smatrati metama. Napad u utorak usledio je nakon napada u ponedeljak u kojem je projektilom pogođen brod za rasutu robu u vlasništvu SAD-a


Glas javnosti/U01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR