Glas Javnosti

GRADONAČELNIK MOSKVE SOBJANJIN PRIMIO VAKCINU PROTIV KORONA VIRUSA: Dobro se oseća, samo ima slabu glavobolju

Svet
Autor: Glas javnosti

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin saopštio je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da se vakcinisao protiv koronavirusa i da se dobro oseća.

"Kako bih dao podsticaj mojim kolegama i sam se uverio da nam se uopšte otvorio prozor mogućnosti u toj situaciji, da se kod nas u Rusiji zaista pojavila dobra vakcina, ja sam doneo odluku, kolege iz instituta 'Gamalej' su mi dale dozvolu, da se vakcinišem i prošao sam skoro polovinu tog procesa. Osećam se dobro, daj Bože da tako bude i ubuduće. Ali za mene je najvažnije što me je to uverilo da činimo ispravnu stvar. To je veoma važno za sve koji učestvuju u tome", rekao je Sobjanjin na sastanku sa Putinom, prenosi Sputnjik.

On je dodao da nije osećao skoro nikakve posledice vakcinisanja, osim slabe glavobolje.

Gradonačelnik je takođe rekao da je osećaj nakon vakcinisanja protiv korone sličan osećaju vakcinisanja protiv gripa.

Sobjanjin je obavestio Putina da sledeće sedmice u Moskvi počinju testiranja prve u svetu vakcine protiv koronavirusa, koja su planirana posle registracije.

"Čitava infrastruktura je gotova, čekamo konačno rešenje instituta 'Gamalej' i da dobijemo vakcinu. Mislim da ćemo sledeće sedmice započeti ispitivanja. Ona su veoma važna i mi ćemo učiniti sve da se ona realizuju u Moskvi kako treba", rekao je moskovski gradonačelnik.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je na sastanku rekao da su vlasti Moskve preduzele energične i efikasne korake u borbi protiv koronavirusa, što je omogućilo da se situacija ne samo stabilizuje, nego da se počne smanjivati broj zaraženih.

On je podsetio da je Moskva prva počela da uvodi ograničenja, ali i da ih prva ukida, „istovremeno pomažući drugim ruskim regionima“.

(Glas Javnosti/ B92)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR