Glas Javnosti

GRAĐANI LINČOVALI ATENTATORE NA PREDSEDNIKA HAITIJA: Krvave i PRETUČENE, vezali ih i VUKLI ULICAMA! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Društvenim mrežama kruži snimak u kojem svetina na Haitiju zarobljene bivše kolumbijske vojne plaćenike krvave i pretučene vuče kroz sirotinjske četvrti Port-o-Prensa, usred haosa koji je nastao nakon atentata na predsednika

Policija je saopštila kako je 26 Kolumbijaca i dvojica američkih državljana bilo uključeno u napad na predsednika Žovenela Moiza u ranim jutarnjim satima u sredu, ali nisu objavljeni njihovi motivi za zločin.

Među uhapšenima su DŽejms Solaž (35) i DŽozef Vinsent, obojica američki državljani rođeni na Haitiju, koji se na snimcima vide sa još 17 osumnjičenih. Ostali napadači su ili u begu ili ubijeni.

 

Snimak prikazuje kako dvojicu osumnjičenih Kolumbijaca zavezane vuku ulicama. Jedan od muškaraca bio je bez majice i obliven krvlju dok ih svetina prati i viče.

Privremeni premijer Klod Žozef, koji bi trebalo da bude zamenjen ove nedelje, proglasio je "vanredno stanje" i preuzeo vlast u zemlji, što, pak, osporava čovek kojeg je Moiz imenovao svojim naslednikom, glavni zvaničnik za koronavirus u zemlji, Ariel Henri.

 

Uz ta previranja, karipska država nema jasan pravni okvir za preuzimanje vlasti u ovakvim slučajevima nakon što je šef pravosuđa, koji je prema ustavu trebalo da preuzme vlast, umro ranije ove godine od kovida-19.

 

Moiz, koji je optužen za uvođenje diktature u zemlji, učvrstio je svoju vlast i zemlju vodio čvrstom rukom, što znači da će onaj ko ispuni vakuum nastao njegovim ubistvom, imati veliku moć.

 

Podsetimo, u sredu u 1 sat ujutru, atentatori su upali u privatnu rezidenciju 53-godišnjeg predsednika u brdima iznad glavnog grada, i izrešetali ga sa više hitaca.

Njegova supruga, prva dama Martin (47), teško je ranjena i hitno prebačena u bolnicu u Majamiju, dok je njihova odrasla ćerka Žormali, koja je takođe bila u kući u vreme napada, ostala nepovređena i uspela je da pobegne

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR