Glas Javnosti

GORI LEZBOS: Migranti izazvali požar u kampu u znak protesta

Svet
Autor: Glas javnosti

Na ostrvu Lezbos podmetnut je požar u kampu za migrante koji su, prema istrazi policije, oni sami zapalili u znak protesta pošto je kamp stavljen u karantin kada su se pojavili prvi oboleli od korone.

U ranim jutarnjim satima u kampu za migrante na grčkom ostrvu Lezbos izbio je požar, saopštila je danas grčka vatrogasna služba.

Za sada nema podataka o šteti, kao ni o uzroku požara u kome su izgoreli šatori i kontejneri za smeštaj migranata, prenosi Rojters. Policija je saopštila da su migranti prebačeni na bezbedno mesto, a u gašenju požara učestvovalo je 25 vatrogasaca sa 10 vozila.

Kako je saopštio gradonačelnik Majlinena, glavnog grada Lezbosa Stratosa Kitelisa, vatra se proširila unutar i izvan kampa i uništila ga, a situaciju otežava to što među migrantima u kampu ima pozitivnih na korona virus, prenosi AP.

Prema pisanju lokalnih medija, požar je namerno podmetnut u znak protesta zbog stavljanja kampa u karantin, a prilikom gašenja, vatrogasci su se suočili i sa otporom pojedinih migranata da se evakuišu. Taj kamp je prošle nedelje stavljen u karantin zbog pojave jednog slučaja virusa kovid-19, a do juče broj zaraženih migranata porastao je na 35.

U kampu Morija smešteno je oko 12.500 migranata, iako je smeštajni kapacitet te ustanove četiri puta manji.

(Glas javnosti/Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR