Glas Javnosti

GORE NEGO U AMERICI! OVO JE NAJOZLOGLAŠENIJI ZATVOR: Jedini izlaz je smrt

Svet
Autor: Glas javnosti

Zatvor "Crni delfin" u Rusiji važi za najozloglašeniji.

Zatvor "Crni delfin" na granici Rusije i Kazahstana  važi za najstroži i naozloglašeniji zatvor u Ruskoj Federaciji, piše "Biznis Insajder". U njemu se nalaze ljudi koji su počinili najteža krivična dela poput ubistva, kanibalizma i terorizma.


Kako je izjavio jedan zatvorenik za "Nacionalnu geografiju", jedini izlaz je smrt. Ispred glavnog ulaza nalazi se statua crnog delfina po kojem je zatvor i dobio ime, a zanimljivo je to što su statuu pravili zatvorenici. Oko 700 zatvorenika nalazi se u "Crnom delfinu", a ukupan broj ubistava koji su počinili zatvorenici koji se trenutno nalaze u ovom zatvoru je oko 3.500. To je u proseku oko pet počinjenih ubistava po osuđeniku.


Svako ko završi u ovom zatvoru, služi doživotnu kaznu. Vladimir Nikolajev je jedan od zatvorenika koji je ovde završio zbog kanibalizma - ubio je čoveka u tuči, a onda je njegovo telo odvukao u toalet i isekao ga na komade. Deo tela je pojeo, a ostatak je spakovao i odneo prijatelju čija supruga je to servirala i poslužila gostima koji su mislili da je reč o mesu kengura. Nikolajev je jedan od najozloglašenijih zatvorenika u celoj Rusiji.


Svi su pod nadzorom 24 sata, svaka ćelija ima tri čelična dela tako da zapravo svaka ćelija ima i ćeliju unutar sebe. Svaka ćelija nije veća od 50 kvadratnih metara, ali kada se to rasporedi na još dve, zatvorenici i nemaju mnogo prostora za dnevni boravak. Čuvari šetaju na svakih 15 minuta i kada zatvorenici izlaze, savijeni su do struka i gledaju u pod. Ukoliko izlaze van cele zgrade, onda im se stavlja crni povez na oči da zatvorenici ne bi mogli da imaju pregled unutrašnjosti zatvora kako bi eventualno mogli da planiraju bekstvo.

Ne postoji dvorište u kojem zatvorenici mogu tokom dana da borave tokom dana već imaju specijalnu prostoriju za šetnju koja je zatvorena i strogo čuvana. Dok su zatvorenici tamo, čuvari pregledaju ćelije i krevete. Ne postoji ni kafeterija već se zatvorenicima hrana donosi u ćeliju, a najčešće jedu supu i hleb. Niko nikada nije uspeo da pobegne iz zatvora "Crni delfin".


Glas javnosti/M01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR