Glas Javnosti

GLOVO POD ISTRAGOM? Evropska komisija ispituje poslovanje kompanije

Svet
Autor: Glas javnosti

Aplikacija za dostavu hrane Glovo, u kojoj je nemački Delivery Hero nedavno kupio 94% akcija, potvrdila je da je njeno sedište pod istragom.

Istražitelji Evropske komisije (EK) pretražili su kancelarije nemačke digitalne kompanije Delivery Hero u Berlinu i njenog predstavništva Glovo u Španiji zbog sumnje da su kršile propise o tržišnom udelu. Iz EK su prethodno objavili da su pretražili kancelarije digitalnih kompanija za dostavu koje su pod sumnjom da su se udružili u kartel, piše Poslovni dnevnik.

- Predmet istrage je navodni dogovor ili usklađena praksa deljenja tržišta naručivanja i dostave hrane, namirnica i druge robe široke potrošnje u zemljama Evropske unije (EU) - objavila je Komisija.


Na vest su odmah reagovali iz Just Eat Takeawaya, najveće digitalne grupe za dostavu hrane u EU, Ubera, vlasnika Uber Eatsa, Deliverooa, Bolta i kompanija za dostavu namirnica Gorillas i Flink te Wolta izjavama da njihova sedišta kompanija nisu bila pod istragom.

Komisija tek treba da utvrdi da li je kompanija prekršila evropske propise o tržišnom udelu. Dokaže li se, može joj izreći novčanu kaznu u visini do 10 odsto njenog globalnog prometa.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR