Glas Javnosti

GLAVNI RUSKI OBAVEŠTAJAC: NATO od Ukrajine napravio veliki vojni kamp za poraz i rasparčavanje Rusije

Svet
Autor: Glas javnosti

Sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev poručio je da su zemlje NATO-a od Ukrajine napravile jedan veliki vojni kamp sa ciljem da poraze Rusiju na bojnom polju, a zatim da je rasparčaju.

"Zemlje NATO-a su strane u ovom sukobu. One su od Ukrajine napravile jedan veliki vojni kamp, koje ukrajinskim trupama šalju oružje i municiju, obezbeđuju im obaveštajne podatke, uključujući i uz pomoć satelitske konstelacije i značajnog broja bespilotnih letelica", rekao je Patrušev u intervjuu za "Rasiskaja gazeta", uoči drugog "Samita za demokratiju" koji su pokrenule Sjedinjene Države.

Prema njegovim rečima, instruktori i savetnici NATO-a obučavaju ukrajinsku vojsku, dok se plaćenici bore u sastavu neonacističkih bataljona.


"Pokušavajući da što duže produže ovaj vojni sukob, oni ne kriju svoj glavni cilj – poraz Rusije na bojnom polju i njeno dalje rasparčavanje", poručio je Patrušev.

SAD šampion po broju ratova 

Ruski zvaničnik je dodao da su SAD odavno postale "šampion" po broju ratova koji su pokrenuti u različitim delovima sveta i za narušavanje suvereniteta drugih država.

"Proglašavajući demokratske parole neumesnim i deplasiranim, Vašington je, zapravo, odavno postao šampion u narušavanju suvereniteta država, u broju pokrenutih ratova i sukoba, u grubom i nelegalnom lovu na građane drugih zemalja", naglasio je Patrušev.


On je istakao da ako Sjedinjene Države zaista odluče da krenu ka demokratiji i prestanu da ponižavaju svoje vazalne saveznike, Rusija će to svakako pozdraviti.

Podsetimo, prvi Samit demokratije, koji su takođe sponzorisale Sjedinjene Države, održan je u decembru 2021., dok je drugi zakazan za 28-30. mart, u pozadini ozbiljnih problema u američkom bankarskom sektoru, koji su počeli 10. marta nakon što su kalifornijski regulatori zatvorili "Silikon veli benk", jednu od dvadeset najvećih američkih komercijalnih banaka.

Ovo je bio najveći bankrot banke u SAD od finansijske krize 2008. Osim toga, vlasti su zatvorile veliku njujoršku banku "Signačr" zbog sistemskih rizika, a najavljeno je i zatvaranje banke "Silvergejt".

Glas javnosti/Rt Balkan

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR