Glas Javnosti

GERASIMOV: Rusija i Kina doprinose stabilizaciji situacije u svetu

Svet
Autor: Glas javnosti

Koordinacija napora Rusije i Kine na međunarodnoj sceni utiče na stabilizovanje situacije u svetu, izjavio je načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije, general armije Valerij Gerasimov.

„Kao primer mogu da posluže vojne vežbe, kako na bilateralnoj osnovi, tako i u okviru Šangajske organizacije za saradnju i SMOA plus (Savet ministara odbrane – mehanizam saradnje odbrambenih resora deset zemalja Asocijacije nacija jugoistočne Azije i devet država-partnera, među kojima su Rusija, Kina i SAD), koje doprinose poboljšanju pozitivnih kontakata u odbrambenoj sferi“, rekao je Gerasimov tokom razgovora u video-formatu s načelnikom Ujedinjenog štaba Centralnog vojnog saveta Kine, general-pukovnikom Li Dženlijem, koji je na toj funkciji od marta.


Prema oceni Gerasimova, rusko-kinesko sveobuhvatno partnerstvo i strateška saradnja su na najvišem nivou.

„Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Kine Si Đinping su potvrdili da su rusko-kineska sveobuhvatna saradnja i strateško partnerstvo na najvišem nivou“, rekao je Gerasimov.

Prema rečima ruskog generala, „s obzirom na aktuelne događaje u svetu, usvojene odluke formiraju dugoročne ciljeve u oblasti nacionalnog razvoja i bezbednosti, koji su bili zabeleženi u zajedničkoj izjavi lidera, uključujući pitanja produbljivanja vojne saradnje“.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR