Glas Javnosti

Gejtsova žena: Bil i ja smo spremni za globalnu katastrofu

Svet
Autor: Glas javnosti

Melinda Gejts, supruga osnivača makrosofta Bila Gejtsa, rekla je u intervjuu za BBC da su ona i suprug odavno napunili podrum u slučaju eventualne katastrofe globalnih razmera.


- Pre par godina Bil i ja smo raspravljali o tome što će se dogoditi ako nestane pijaće vode. Šta ako ne bude dovoljno hrane? Šta će biti s našom prodicom? Nismo želeli da to prepustimo slučaju i da, napunili smo podrum hranom za svaki slučaj - rekla je Melinda.

Najavila je da će fondacija koju su osnovali ona i suprug donirati još 150 miliona dolara za nabavku medicinskih potrepština i razvoj vakcine protiv koronavirusa. Dosad su donirali 250 miliona dolara za borbu protiv pandemije.
"Bil i ja smo svakog dana svesni koliko smo srećni. Vrlo dobro znamo koliko smo privilegovani i zahvalni smo što nemamo problema s osnovnim stvarima, kao što je kupovina hrane, što muči brojne poroice širom sveta", rekla je Melinda.

Bil Gejts je još krajem 2014. godine upozoravao da svet nije spreman za eventualnu pandemiju nekog virusa i naglašavao je da bi takav scenario mogao da ima katastrofalne posledice.

 

Izvor: Sputnjik

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR