Glas Javnosti

Габард одустала од трке за председника САД и подржала Бајдена

Svet
Autor:

Чланица Представничког дома Конгреса САД Талси Габард објавила је данас да напушта трку за председничког кандидата Демократске странке и подржала бившег америчког потпредседника Џозефа Бајдена.

Габард (38) ја на Твитеру понудила пуну подршку Бајдену, наводећи да је "јасно да су бирачи на унутарстраначким изборима у Демократској странци изабрали њега да се супротстави председнику САД Доналду Трампу" на изборима 3. новембра.

Она је навела да, иако се можда не слаже с Бајденом по сваком питању, зна да он "има добро срце" и да је "мотивисан љубављу" према САД и америчком народу, преноси Асошиејтед прес.

Док се у САД шири пандемија корона вируса, Габард, ветеранка са чином мајора у америчкој војсци, рекла је да ће бити усмерена на служење земљи, укључујући војно, ако буде потребно.

У трци за демократску номинацију остала су два кандидата, Бајден (77) и сенатор из Вермонта Берни Сандерс (78).

На унутарстраначким изборима, који трају од 3. фебруара до 6. јуна, Бајден је до сада освојио 1.180 делегата, а Сандерс 885.

Да би неко од кандидата освојио демократску номинацију, потребно је да има најмање 1.991 од 3.979 делегата који ће на Демократској националној конвенцији у јулу одлучивати о кандидатима странке за председника и потпредседника САД.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR