Glas Javnosti

FRANCUZI RAZVIJAJU NOVI PATENT : Otkrili kapsulu za uzgoj biljaka na drugim planetama

Svet
Autor: Glas javnosti

Francuska kompanija "Interstellar Lab" planira da razvije jedinstvene samoodržive kapsule nazvane "Biopods", koje imaju za cilj da stvore idealne uslove za rast biljaka na drugim planetama.

Napravljeni da izdrže ekstremne klime, moduli teže da slete na druge planete za nekoliko godina, ali, što je najvažnije, mogu biti veoma korisni i širom sveta piše designboom.

Njihova arhitektura smanjuje zemljište i vodu potrebne za proizvodnju hrane na Zemlji za više od 99 odsto, a specifični uslovi životne sredine se ostvaruju da bi se uzgajala raznovrsna lepeza useva i biljaka.

Strukture BioPod-a su proizvedene kombinacijom kompozita za čvrstu osnovu i mekih, otpornih polimera za membranu na naduvavanje.
Kompanija je završila svoju prvu fazu dizajna "BioPod-a" u septembru prošle godine i sada je u procesu testiranja i eksperimentisanja za korišćenje na Zemlji  piše Telegraf


Kako se podaci progresivno prikupljaju od svih senzora koji se koriste za praćenje ponašanja i parametara BioPod-a, simulacije će biti još preciznije, tako da buduće iteracije mogu lako da se prošire na platformi.

- Prošlog leta smo proizveli poslednje delove prvog BioPod-a za upotrebu na Zemlji. Cilj je bio da velike komponente budu sastavljene veoma brzo, kako bismo mogli da ispratimo naše planiranje i isporučimo prvi modul početkom septembra 2022. To potvrđuje našu potrebu da integrišemo ceo proces proizvodnje i sklapanja - zaključuje Džim Ron, direktor proizvoda u Interstellar Lab-u.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR