Glas Javnosti

Francuska zabranila TikTok i Netflix na službenim telefonima

Svet
Autor: Glas javnosti

Francuska vlada saopštila je da je svim državnim službenicima zabranila da na službenim telefonima preuzimaju sve vrste platformi društvenih medija, aplikacija za igre i video-striming.

To je učinjeno zbog sajber bezbednosti i zabrinutosti za privatnost. Zabrana stupa na snagu odmah, a ne odnosi se samo na platformu u kineskom vlasništvu TikTok, već i na Netfliks i Kendikraš, prenosi 021.rs


Ovaj potez Francuske usledio je nakon zabrana evropskih institucija i drugih zemalja EU, poput Holandije, ali za razliku od Brisela i Haga, francuska vlada nije zabranila samo kineske, već i aplikacije i platforme iz Evrope i Sjedinjenih Država.
 
"Ove rekreativne aplikacije nisu dizajnirane tako da garantuju nivo sajber-bezbednosti koji bi omogućio da se koriste na digitalnim alatima administracije", rekao je ministar za digitalne tehnologije Žan Noel Baro.
 
Početkom marta portparol vlade Olivije Veran saopštio je da ministri i predsednik države Emanuel Makron više ne mogu da preuzimaju aplikacije društvenih medija kao što su Instagram i TikTok na svojim službenim telefonima, a sada se to odnosi na sve državne službenike.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR