Glas Javnosti
posta

FRANCUSKA VLAST VEOMA SKEPTIČNA PREMA VIZNOJ LIBERALIZACIJI! MAKRON KURTIJU: Šta KOSOVO može da da u zamenu za priznanje Srbije?

Svet
Autor: Glas javnosti

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da ga je francuski predsednik Emanuel Makron pitao „šta Kosovo može da da u zamenu za priznanje Srbije“.

Kurti je od Makrona zatražio „da poveže priznanje sa članstvom u Ujedinjenim nacijama“, prenosi danas RTS.
 
U intervjuu „Mondu“, čije delove prenosi štampa u Prištini, Kurti je rekao da je sa Makronom razgovarao o bilateralnim pitanjima iz oblasti bezbednosti, kulture i frankofonije, kao i da je francuska vlast skeptična prema viznoj liberalizaciji za žitelje Kosova.

 

Pariz ostaje skeptičan. Nadam se da će ova poseta pomoći da se prevaziđe skepticizam francuske države, rekao je Kurti i dodao da je na diplomatskom nivou, „zamolio predsednika Makrona da poveže buduće priznanje Srbije sa mestom za Kosovo u Ujedinjenim nacijama“.

-Ova dva pitanja, po mom mišljenju, ne bi trebalo razdvajati. Gospodin Makron me pitao šta je Kosovo spremno da pruži Srbiji u zamenu za priznanje, ali pravo pitanje je: Kada bi Srbija bila spremna da prizna Kosovo? Verujem da bi trebalo da prestanemo sa taktikom da Srbiji uvek pružimo više, a da nikada ne budemo zadovoljni razmenom, rekao je Kurti, preneo je RTS.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR