Glas Javnosti

Finska šesti put zaredom na vrhu Svetskog izveštaja o sreći, evo na kojoj je poziciji Srbija

Svet
Autor: Glas javnosti

Prema izveštaju, srećne Fince slede Danska, Island, Izrael, Holandija, Švedska, Norveška, Švajcarska, Luksemburg i Novi Zeland.

Finska je šestu godinu zaredom proglašena zemljom sa najsrećnijim stanovništvom, prema Svetskom izveštaju o sreći objavljenom u ponedeljak.


 Izveštaj, koji se bavio i efektima krize izazvane virusom korona na blagostanje ljudi, svake godine sastavljaju naučnici u SAD na osnovu anketa Galup instituta. Prema izveštaju, srećne Fince slede Danska, Island, Izrael, Holandija, Švedska, Norveška, Švajcarska, Luksemburg i Novi Zeland.

Srbija se nalazi na 45. mest

 Od susednih zemalja najsrećnija je Slovenija na 22. mestu, Italija na 33, Hrvatska je na 48. mestu, iza Japana i ispred Brazila, a Mađarska na 51. Crna Gora je na 67. mestu Svetskog izveštaja o sreći, a Bosna i Hercegovina na 71. mestu.

 
Na dnu rang liste su uglavnom afričke zemlje, a ratom razoreni Avganistan i Liban su dve najnesrećnije zemlje na svetu, u istraživanju koje je obuhvatilo ukupno 137 zemalja.

Naučnici su rekli da je procena sreće ljudi ostala "izuzetno otporna" uprkos pandemiji Covid-19, sa globalnim prosecima u periodu od 2020. do 2022. godine kao i onima u godinama pre pandemije od 2017. do 2019.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR