Glas Javnosti

Finansijski potres u Americi, propadaju banke

Svet
Autor: Glas javnosti

Američke regulatorne vlasti zatvorile su Signačer banku (Signature Bank) sa sedištem u Njujorku, javlja CNBC.

Signačer je jedna od glavnih banaka kripto industrije sa sedištem u Njujorku, najveća pored Silvergejta, koji je prošle nedelje objavio da će izvršiti likvidaciju.

Ova banka je, takođe, jedna od žrtava trenutne krize na kripto tržištu, povezane i sa bankrotom SVB-a.

Regulatori SAD su doneli odluku u cilju sprečavanja širenja bankarske krize zatvorivši tu banku, koja je veliki poverilac u kripto industriji. Ministarstvo finansija, Federalne rezerve i Federalno osiguranje depozita u zajedničkom saopštenju u nedelju uveče naveli su da zatvaraju banku.

Regulatori banaka su saopštili da klijenti Signačer banke imaju pun pristup svojim depozitima, kako bi mogli da povrate svoj novac nazad. “Svi deponenti ove institucije će biti obeštećeni, kao i u slučaju banke Silicijumske doline (SVB), tako da nijedan gubitak neće snositi poreski obveznici”, izjavili su regulatori ove banke.

Regulatori su, inače, zatvorili banku Silicijumske doline u petak i zaplenili njene depozite, što je najveći bankarski neuspeh u SAD od finansijske krize 2008. godine i drugi po veličini ikada. Potez je usledio nekoliko dana nakon što je ta institucija objavila da ima poteškoća u poslovanju.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR