Glas Javnosti

FILIPO: NATO odbija Putinov predlog jer žele rat

Svet
Autor: Glas javnosti

Severnoatlantska alijansa odbacila je uslove mirovnih pregovora ruskog predsednika Vladimira Putina jer želi rat s Rusijom, naveo je lider francuske partije "Patriote" Florijan Filipo.

"To je jednostavno ludo! NATO je saopštio da odbacuje mirovni predlog koji je iznelo rusko rukovodstvo (mirovni pregovori i prekid vatre ako Ukrajina odbije da se pridruži Alijansi). Najgore je to što Alijansa preti i tvrdi da ima nekoliko stotina hiljada vojnika u stanju pripravnosti. Oni žele rat!", napisao je Filipo na Iksu.

On je takođe pozvao na mir i povlačenje Francuske iz NATO-a.

Lider partije Patriote Florijan Filipot je rekao da je predlog Rusije za mirno rešenje u Ukrajini bio blagovremen i da je dobro primljen u zapadnom društvu, umornom od sukoba.

Prema njegovim rečima, predlozi ruskog predsednika Vladimira Putina su razumni.
"Ova mirovna ponuda je zasnovana na zahtevima Rusije, koji mi se ne čine preteranim, uključujući i onaj u vezi sa neulaskom Ukrajine u NATO", rekao je francuski političar.

Putin je dan ranije, na sastanku sa rukovodstvom ruskog Ministarstva spoljnih poslova, rekao da Ukrajina mora da povuče svoje trupe sa čitave teritorije novih regiona Rusije - DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti kako bi počeli pregovori.

Ruski predsednik je napomenuo da će sukob prestati odmah nakon što Kijev pristane na ovaj uslov. Takođe, prema rečima predsednika, Kijev mora zvanično da obavesti o svom odustajanju od planova za ulazak u NATO. Putin je rekao i da je Moskvi potreban neutralan, vanblokovski, nenuklearni status Ukrajine za mirno rešenje.

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR