Glas Javnosti

FILADELFIJA UVODI POLICIJSKI ČAS: Maloletnicima je zabranjen izlazak na ulicu

Svet
Autor: Glas javnosti

Zbog sve većeg nasilja na ulicama Filadelfije decu i tinejdžeri starosti od 16-17 godina od četvrtka 14. jula biće pod letnjim policijskim časom saopštili su lokalne vlasti.

Naime, oni će moći da budu na ulici do 22 časa, što je dva sata napred u odnosu na prethodni period kada je uveden policijski čas. Za decu od 14-15 godina policijski čas već traje od 22 časa, dok oni mlađi od 13 godina u svojim kućama moraju biti od 21.30. Vreme važenja policijskog časa ističe u 6 časova ujutro.

Novi policijski čas sa kojom je podignuta starosna katogorija važenja predložila je odbornica Ketrin Glimor Ričardson kao direktni odgovor na nasilje u samom gradu. Naime, praćenjem nasilja na ulicama Filadelfije utvređno je da su 22 maloletnika ove godine ubijena, a njih 106 ranjeno u vatrenim obračunima.

- Vidimo da su naši mladi uključeni u sve više kriminalnih incidenata i kriminalnih aktivnosti, samo zato jer izlaze u kasne sate, dodala je ova gradska odbornica.

Policijski čas za maoletnike neće važiti za one koji imaju opravdanje da moraju biti na ulici u to vreme poput posla ili obaveza koje su im njihovi staratelji naložili da izvrše.

Prekršioci će se susresti sa policijom koji će ih odvesti kući, a ako to nije moguće oni će ih odvesti u policijsku stanicu ili do lokalnog centra, gde bi pokušali da ih spoje sa porodicom.

Pojedini stanovnici Filadelfije ovo odobravaju jer po njima maloletnici nemaju šta da traže na ulici noću.

Međutim, statistika pokazuje, da policijski čas i nije toliko efikasan u smanjenju stope kriminaliteta. Kako je saopšteno policijski čas će biti na snazi do 29. septembra.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR