Glas Javnosti

FEDERALNA SLUŽBA BEZBEDNOSTI RUSIJE OPTUŽILA UKRAJINU: Direkto su povezani sa terorističkim napadom na „Krokus"

Svet
Autor: Glas javnosti

Glavna obaveštajna uprava Ministarstva odbrane Ukrajine direktno je povezana sa terorističkim napadom na „Krokus siti hol“ na periferiji Moskve, kada je 144 osoba poginulo, izjavio je direktor Federalne službe bezbednosti Rusije (FSB) Aleksandar Bortnjikov.

„Već sada možemo sa sigurnošću da kažemo da je ukrajinska vojna obaveštajna služba direktno povezana sa ovim napadom. Utvrdićemo sve okolnosti zločina i svi umešani biće procesuirani“, saopštioje Bortnjikov na sednici Saveta rukovodilaca organa bezbednosti i specijalnih službi zemalja-članica ZND u Biškeku.

Kako je rekao, već je uhapšeno više od 20 osoba umešanih u teroristički napad, među kojima su i saučesnici i izvršioci zločina.

„Dvojica od četiri učesnika napada stigla su u Rusiju iz Turske neposredno pre terorističkog napada“, dodao je Bortnjikov.

Direktor FSB-a precizirao je da su pripremu, finansiranje, napad i bekstvo terorista koordinirali preko interneta pripadnici „Glasa Horasana“ iz avganistansko-pakistanske zone.

„Teroristi su dobili jasnu komandu da se, nakon što izvrše teroristički napad, upute ka ukrajinskoj granici, gde je na toj strani pripremljen ‘prozor’“, podsetio je direktor FSB-a.

Jedan od ciljeva naručilaca terorističkog napada bio je narušavanje odnosa između zemalja ZND uz pomoć verskih i nacionalnih faktora, naveo je Bortnikov.


„Naši geopolitički protivnici očekuju da će uništiti jedinstvenu međunacionalnu i međuversku ravnotežu koja je nastala tokom dugog perioda suživota naših naroda“, poručio je on, zahvaljujući se kolegama iz specijalnih službi država članica ZND na podršci i pomoći.

Istraga se vodi uz asistenciju obaveštajnih službi iz Kazahstana, Kirgizije, Tadžikistana i Uzbekistana, dodao je Bortnjikov.

„Želim da uverim sve da će se sve okolnosti zločina utvrditi i da svi koji su u njemu umešani neće izbeći kaznu“, istakao je on.

Podsetimo, u terorističkom napadu na posetioce koncerta 22. marta u „Krokus siti holu“ poginule su 144 osobe, od čega šestoro dece, a povređena je 551 osoba.


Glas javnosti/

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR