Glas Javnosti

ФБИ позива Русе на "сарадњу": Објавили рекламу на руском са фотографијом совјетског глумца Висоцког

Svet
Autor: novosti.rs/foto: Pixabay

Амерички Федерални истражни биро (ФБИ) објавио је на Фејсбуку рекламу на руском језику са позивом на сарадњу уз пропратну фотографију совјетског глумца и певача Владимира Висоцког
Амерички Федерални истражни биро (ФБИ) објавио је на Фејсбуку рекламу на руском језику са позивом на сарадњу уз пропратну фотографију совјетског глумца и певача Владимира Висоцког.

Као илустрација је коришћен кадар из филма „Место састанка се не сме променити“, у коме је Висоцки играо улогу капетана московског Криминалистичког одељења Глеба Жеглова.

„Место састанка се не сме променити. Имамо о чему да поразговарамо. И ми волимо Висоцког“, написано је испод фотографије на руском, поред логотипа и скрађенице ФБИ.

Клик на рекламу води на страницу локалног одељења ФБИ, где се на руском и енглеском језику позивају грађани да поделе информације, неопходне за осигуравање државне безбедности САД.

„Ако располажете информацијама, које би могле допринети да ФБИ испуни задатак који му је додељен, молимо вас да се обратите нашем регионалном одељењу. Можете нам пренети информације у поверљивој атмсофери, у потпуној тајности“, наводи се у објави.

ФБИ редовно објављује рекламе на руском језику с апелом на сарадњу, али раније нису користили у рекламама личности које су популарне међу имигрантима из СССР-а као што је Висоцки, један од најзначајнијих руских уметника 20. века.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR