Glas Javnosti

FALSIFIKOVALI KOVID PASOŠE, KRALI LEKARIMA PEČATE...Sve samo da se ne vakcinišu, otkrivena velika prevara

Svet
Autor: Glas javnosti

U bečkom "Austria center", gde svakodnevno hiljade ljudi dolazi da prima vakcinu protiv koronavirusa, policija je otkrila organizovanu prevaru.

Protivnicima vakcinacije upravo u ovom centru bilo je omogućeno da, bez prijema cepiva, dobiju pasoše o vakcinaciji.

"Nekolicina crnih ovaca je pokušala da se obogati falsifikovanim sertifikatima o vakcinaciji i protivnicima vakcinacije izdavali su lažne pasoše o vakcinaciji. Radi se o organozovanom delovanju. Najpre su uzimali pare od ljudi, da bi ih kasnije, bez date vakcine, uneli u sistem kao imunizovane", tvrde u "Austria Centru".

U ovu prevaru bilo je uključeno više osoba, koje su radile na različitim stanicama procesa vakcinacije, ukazuje organizacija "Samariterbund".

U posebnim kabinama su u pasoše o vakcinaciji uneti pečati sa potvrdom o vakcini.

Slučaj je otkriven pošto je kod jednog administratora otkriven neobično veliki broj unetih vakcina.

Među osumnjičenima nema lekara, a otkriveni prevaranti su dobili otkaz i protiv njih je podneta prijava.

U "Austria Centru" su preduzete dodatne mere bezbednosti, kako se slične stvari ne bi ponovile. Lekarka Ivet Zakarian izjavila je bečkom dnevniku "Kronen cajtung", da je sama bila svedok da je pripadnik obezbeđenja uneo pečat i zalepio potvrdu o vakcinaciji u pasoš o vakcinaciji.

Prenela je i da je bilo problema sa krađom pečata lekara, koji su nestajali kada bi lekari izašli na pauzu za ručak. Zbog ovog problema uveden je novi sistem, prema kojem se svaki dan pečati prebrojavaju i izdaju lekaru uz potpis, i prilikom svake pauze moraju biti vraćeni.

 

BONUS VIDEO: Mila Antonović Srpkinja koja je uzor svim jutjuberima

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR