Glas Javnosti

Evropska komisija odobrila pomoć za Er Frans od 7 milijardi evra

Svet
Autor: Glas javnosti

Evropska komisija (EK) odobrila je državnu pomoć u visini od 7 milijardi evra u vidu državnih zajmova i garancija države za Er Frans (Air France), kao pomoć u krizi zbog pandemije korona virusa, navodi se u saopštenju.

Ova odluka je obrazložena rizikom od bankrota ove aviokompanije. Francuska vlada planira direktn oda kreditira Er Frans sa 3 milijarde evra i da bude garant za još dodatnih 4 milijarde bankarskih kredita.

To je nedavno najavio i francuski ministar finansija Bruno Le Mer.  EK je nedavno ublažila propise o državnoj pomoći kako bi se pomoglo kompanijama pogođenim pandemijom korona virusa.

U saopštenju potpredsednice EK Margrete Vestager ističe se da garancije države Francuske I zajam u ukupnom iznosu od 7 milijardi evra osiguraće likvidnost Er Fransa koja u je potrebna kako bi izdržao pritisak zbog pandemije
korona virusa.

Francuska vlada trenutno je najveći pojedinačni akcionar kompanije Er Frans- KLM sa udelom od 14,3 odsto, dok holandska vlada ima 14 odsto akcija, koje je kupila prošle godine.

(Izvor: seebiz.eu )

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR