Glas Javnosti

Evropa ne odlučuje ništa o ratu u Ukrajini, već Vašington?

Svet
Autor: Glas javnosti

Ukrajina je samo poligon, a reč Evrope u okončanju sukoba nema težinu – odlučuje Vašington, izjavila je bugarska istoričarka Darina Grigorova.

Po njenim rečima, isporuke oružje i osnivanje fondova za finansiranje Ukrajine samo imaju za cilj da produže sukob, a zbog toga će Ukrajina još više stradati.

„Što se sukob više produžava, granice Ukrajine će se više smanjivati. Ali, nažalost, ginuće i građani Ukrajine. Zato oni i beže. Ako je taj rat takav kakvim ga predstavljaju – rat ruskog agresora i borba za demokratiju, zašto se onda muškarci kriju, ne izlaze iz kuće kako ih ne bi odveli u vojne odseke i poslali na front, bez ikakve želje sa njihove strane da ratuju protiv Rusije? Zašto se trude da padnu u rusko zarobljeništvo? Kako bi preživeli i onda održavali kontakt sa porodicom. Oni ne žele da se vraćaju u Ukrajinu“, kazala je Grigorova u intervjuu novinaru Petru Volginu.


Po njenim rečima, tu „nije bilo elemenata patriotizma, kako mediji predstavljaju“.

„To je diktatura ukrajinske elite protiv Ukrajinaca u zamenu za zapadno pokroviteljstvo. U tome učestvujemo i mi – isporukama oružja“, zaključila je istoričarka.
Glas javnosti /S04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR