Glas Javnosti

EVO KAKO SU RUSI LOCIRALI I LIKVIDIRALI BUDANOVA: Bio sa NATO agentima u SPECIJALNOM BUNKERU

Svet
Autor: Glas javnosti

Video snimak pada ruske rakete u vodu pored zgrade GUR-a na Ribarskom otoku u Kijevu, pratili su kiseli komentari na ukrajinskim društvenim mrežama – navodno, Rusi su promašili.

Postali su poznati detalji razaranja podzemnog bunkera Kirila Budanova, načelnika Glavne uprave obavještajnih službi (GUR) Ministarstva obrane Ukrajine.

Video snimak pada ruske rakete u vodu pored zgrade GUR-a na Ribarskom otoku u Kijevu, pratili su kiseli komentari na ukrajinskim društvenim mrežama – navodno, Rusi su promašili.

Međutim, vojni stručnjak Vladislav Šurigin smatra da je projektil zapravo pogodio metu, jer su ruske obavještajne službe bile upoznate s konstrukcijom tajnih skloništa GUR-a.
Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Glasine da je ruska raketa 29. maja ne samo pogodila centar GUR-a, već i likvidirala NATO agente, uporno su se širile u medijima. Kijevski propagandisti su tradicionalno sve to negirali. Čak se pojavio i video sa Kirilom Budanovim, koji je izjavio, da će se onaj ko je pokušao da ga zaplaši vrlo brzo pokajati zbog toga.

Nakon toga, Budanov je nestao iz medijskog prostora. Nije isključeno, da je video sa pretnjama Budanova koji mirno sedi u svom kabinetu, snimljen ranije – jer u njemu nema nikakvih konkretnih informacija o pogotku projektila na zgradu GUR-a ili žrtvama.

Vojni stručnjak Vladislav Šurigin, je na svom „Telegram“ kanalu opisao detalje udara na bunker, koje je saznao od svojih izvora. „Ukrajinci su napravili pravu predstavu oko ovog udara, objavljujući da je ruska raketa promašila. Međutim, sada se saznalo da se upravo na tom mestu, na dubini od deset metara, nalazio bunker u kojoj je bio smešten situacioni štab GUR-a“, napisao je stručnjak.


Prema njegovim rečima, sovjetski inženjeri koji su gradili podzemne bunkere u Kijevu radi zaštite u slučaju nuklearnog rata, specijalno su smestili ojačano sklonište ispod vode kao dodatnu zaštitu.

„Međutim, ono što je dobro štitilo od vazdušne nuklearne eksplozije, nije bilo projektovano da izdrži udar specijalnog protivbunkernog projektila. Upravo taj trenutak je zabeležen na snimku – vidi se kako se ogroman stub zemlje i kamenja uzdiže ka nebu. Taj projektil je pogodio bunkere GUR-a, gde se, prema svemu sudeći, nalazio i Budanov“, objasnio je stručnjak.

Ratni izveštač Jurij Kotenok, je s druge strane saopštio, da je i pre znao da je Budanov pogođen tokom udara na objekat GUR-a u Kijevu – tu informaciju su mu preneli njegovi izvori.

„Nemoguće je isključiti mogućnost da je Budanov zaista živ i zdrav. Niko ne može dati stoprocentnu garanciju da je pogođen, ali dobio sam informaciju da je ranjen“, rekao je ratni izveštač.

Istovremeno je primetio čudan obrazac – Budanov nije prisustvovao sastancima takozvanog Saveta nacionalne bezbednosti i odbrane, koji je održan povodom uništenja Kahovske brane.

Glas javnosti/S07S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR