Glas Javnosti

EVI PRESAVILA TABAK PROTIV GINEKOLOGA SVOJE MAJKE: Tuži ga jer joj je savetovao da je rodi! (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Tužba koju je Britanka Evi Tumbs podnela rpotiv jednog ginekologa je najverovatnija najneobičnija u istoriji advokature. Naime, ona tuži ginekologa svoje majke, jer joj nije preporučio da prekine trudnoću.

Evi Tumbs iz Skegnesa u Engleskoj koja trenira preponsko jahanje rođena je 2001. godine, a nedugo po rođenju ustanovljeno je da ima tešku bolest "spina bifida", odnosno rascep kičmenog stuba. Zbog ovog izuzetno komplikovanog i bolnog oboljenja, Evi ponekad provede i po 24 sata dnevno prikačena na cevčice koje je održavaju u životu.

 Zbog ovog stanja joj se kičma i kičmena moždina još u utrobi majke nisu razvili kako treba. A sve bi bilo drugačije da je ginekolog njene majke Karoline, dr Filip Mičel, savetovao da uzima folnu kiselinu i druge suplemente pre trudnoće. Evi veruje da bi se tako smanjio rizik da bude rođena sa ovom teškom bolešću. Da je njena majka znala u kakvom je riziku, odložila bi trudnoću i sportistkinja ne bi bila rođena i primorana da vodi ovako težak život.

Zato je odlučila da "presavije tabak" i  tuži lekara svoje majke za milionsku odštetu jer joj je  savetovao da je rodi. Od Mičela potražuje višemilionsku odštetu na ime toga što je rođena bolesna, a upravo su joj milioni neophodni kako bi sebe održavala u životu.

Lekar odbija odgovornost i kaže da je Karolini, kao i svakoj pacijentkinji, dao "razumne savete". Već dugo lekari širom sveta propagiraju uzimanje suplemenata i folne kiseline pre trudnoće, kao i u prvih 12 nedelja trudnoće, upravo da bi se smanjio rizik od bolesti spina bifida.

Karolina tvrdi da joj lekar nije napomenuo da su ovi suplementi obavezni.

"Rekao mi je da, ukoliko sam vodila zdrav život, nije obavezno da uzimam folnu kiselinu", rekla je na suđenju, dodavši i da, da je znala da je neophodno uzimati ovaj suplement, odložila trudnoću dok se za nju ne pripremi.

"Da sam dobila pravi savet, odložila bih trudnoću i spremila telo za nju, pa bih rodila normalnu, zdravu bebu, genetski drugačiju od Evi", izjavila je Evina majka na sudu. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR