Glas Javnosti

ERDOGAN POSLAO JASNU PORUKU: Turska je uz svoju azerbejdžansku braću!

Svet
Autor: Glas javnosti

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan uputio je jasnu podršku narodu Azerbejdžana.

Erdogan je poručio kako je napadima na Azerbejdžan Jermenija još jednom pokazala da predstavlja najveću pretnju miru i stabilnosti u regiji.

- Turski narod je i danas, kao i uvek do sada, svim raspoloživim sredstvima uz svoju azerbejdžansku braću - naveo je Erdogan u poruci objavljenoj na Tviteru.

Turski predsednik Erdogan je takođe kazao kako međunarodna zajednica još jednom pokazuje kako ima dvostruke standarde i na primeru neadekvatnog odgovora na provokativnu agresiju Jermenije.

- I Minsk trojac, koji se skoro 30 godina ponaša nemarno, je nažalost daleko od delovanja u pravcu rešavanja problema. Pozivamo armenski narod da se izbore za svoju budućnost naspram vlasti i onih koji ih guraju u propast i koriste kao marionete, a pozivamo i celi svet da stane uz Azerbejdžan u njegovoj borbi protiv okupacije i zla - poručio je Erdogan.

Erdogan je naveo da je telefonom razgovarao sa azebejdžanskim kolegom Ilhamom Alijevim i da se još jednom uverio u njegovo odlučno i čvrsto držanje.

Dodao je da je u tom razgovoru ponovio kako će Turska nastaviti podršku Azerbejdžanu i tamošnjem bratskom narodu pod sloganom "jedan narod, dve države".

(Glas javnosti/Republika)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR