Glas Javnosti

ERDOGAN: Krvoločni Netanjahu mora biti zaustavljen

Svet
Autor: Glas javnosti

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu, "koji vuče region i ceo svet u katastrofu", mora biti zaustavljen, kaže predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

"Ovaj varvarin i nasilnik, krvoločni i pohlepni Netanjahu, koji vuče naš region i ceo svet u katastrofu, mora biti zaustavljen", poručio je Erdogan u govoru u prestonici Ankari, prenela je agencija Anadolija.

Erdogan je dodao da se Turska protivi "tlačenju, masakru i nepravdi koja traje već 76 godina", kao i da je Ankara uz palestinski narod svim sredstvima.

Govoreći o borbi protiv terorizma, Erdogan je rekao kako Turska "ne može pronaći mir ili osećati sigurnost dok se močvare koje proizvode teror u severnom Iraku i Siriji ne isuše".


Erdogan je ranije rekao kako je Turska zemlja koja pokazuje najsnažniju reakciju na masakr u Gazi, poduzimajući konkretne mere protiv Izraela.

"Mi smo jedina zemlja koja je pokazala najsnažniju reakciju na masakr u Gazi od 7. oktobra i preduzela konkretne mere protiv Izraela", rekao je Erdogan.

Erdogan je pozdravio odluku turskog parlamenta da osudi izraelske masakre u Rafi, gradu na jugu Pojasa Gaze, rekavši da je ta odluka "izuzetno značajna", prenosi agencija Anadolija.

Turski predsednik je naveo da je njegova zemlja poslala više od 55.000 tona humanitarne pomoći u Palestinu i da će nastaviti da pruža podršku toj zemlji.

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR