Glas Javnosti

EPILOG NAPADA AJKULE: Neodgovorno ponašanje žene je dovelo do napada, životinja nije kriva

Svet
Autor: Glas javnosti

Tatjana Božin, koja se trenutno nalazi u Egiptu, u Hurgadi, ispričala je šta se dogodilo i kako je stradala žena koju je napala ajkula.

Ona je svoju priču objavila na društvenoj mreži Tik Tok i istakla da je žena plivala u nedozvoljeno vreme.

- Ajkula nit je odgrizla ženi ruku, niti nogu. Ona je plivala u nedozvoljeno vreme, u sedam sati, ovde je kupanje dozvoljeno do šest. A u tom delu su koralni grebeni. Ona je preskočila jedan deo grebena, tu je napravljen prirodni bazen, preskočila je drugi deo grebena da uđe u taj deo mora. Međutim, mako ajkula, koja je nju ujela se hrani rano ujutru ili uveče jer je bela i njoj smeta sunce. Tako je došlo do kontakta ajkule i te žene - ispričala je ona i dodala:- Ona je nju ujela za butinu, za arteriju i žena je iskrvarila. Umrla je u bolnici od adrenalinskog šoka, srce joj je verovatno stalo i iskrvarila je. Nije ajkula kriva, žena je kriva što nije poštovala pravila. Što kažu ovde, mi treba da poštujemo more jer smo mi posetioci mora. Ajkula je ubijena, ali kažu da tako kad se desi napad oni nju čipuju, vrate je u more i prate njeno kretanje kako se više ne bi dešavali napadi.

Podsetimo, dve žene stradale su u napadu ajkule u Crvenom moru južno od Hurgade, saopštilo je egipatsko ministarstvo životne sredine. Telo rumunske državljanke stare oko 40 godina pronađeno je nekoliko sati nakon što je preminula Austrijanka (68), kojoj je ajkula otkinula ruku i nogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR